Potrivit unui studiu controversat, oamenii pot "arunca in aer" Soarele."Planeta noastra va disparea"

Dată publicare: 10-08-2013 12:08
Dată actualizare: 13-08-2013 06:52
Sursa: Io9


Soare

Un studiu publicat intr-o revista online de specialitate sugereaza ca oamenii ar putea distruge Soarele, detonandu-l si transformandu-l intr-o supernova, iar efectele ar fi devastatoare pentru omenire.

Autorii articolului sunt Alexander Bolonkin si Joseph Friedlander, care au publicat studiul lor in Scientific Research Publishing, unde oricine poate sa scrie, chiar daca site-ul sustine ca este destinat cercetarii stiintifice.

Potrivit autorilor, Soarele “ar putea fi aruncat in aer” printr-un proces similar producerii unei bombe termonucleare.

Adica pot fi declansate reactii termonucleare, care se vor intretine singure si vor duce la transformarea astrului nostru intr-o supernova. Intregul sistem solar ar fi distrus in acel moment.

Procedeul distrugerii Soarelui este relativ simplu: o bomba detonata acolo va duce la cresterea temperaturii si densitatii intr-o anumita regiune din stea, care va declansa un efect “de cascada” in interiorul Soarelui.

Oamenii de stiinta sunt insa sceptici in privinta acestei ipoteze. Ei cred ca oamenii nu pot initia in mod artificial o reactie care nu s-a mai produs acolo pana acum.

Cei doi savanti excentrici sunt insa convinsi ca au dreptate si chiar se tem ca in viitor cineva, poate un dictator nebun, va dori sa distruga astfel intreaga omenire.

Riscul este cu atat mai mare cu cat bomba care va declansa apocalipsa va putea fi lansata in spatiu fara sa se stie destinatia ei adevarata.
 

Citeste si: Cea mai mare lovitura pentru Dacia si pentru Romania. Ce anunt a facut Renault in legatura cu doua modele autohtone

Statiile spatiale de sub pamant. Acesta este cel mai amplu proiect de transport public din lume. FOTO

Cat de sigura este de fapt o masina. Cum s-au comportat 12 marci de autoturisme de oras la testele de siguranta

Sursa: Io9


VIDEO PROTVPLUS.RO