Planuiesc un concediu de vis in Florida, unde vor inota cu delfinii. Drama din spatele acestei poze

11-10-2012 21:54


familia Dawkins, gemeni bolnavi de sindromul Batten

O tanara familie isi planifica o vacanta la care oricine ar visa si de care putini au parte. Nimeni nu ar trebui sa-i invidieze insa pe acesti parinti, pentru ca planul lor ascunde o tragedie incredibila.

Sarah Finney si Andrew Dawkins sunt parintii a doi gemeni identici, acum in varsta de 7 ani.

Nasterea copiilor a fost considerata un adevarata miracol, pentru ca medicii le spusesera ca nu au sanse sa devina parinti. Sarah suferea de endometrioza, iar Andrew facuse chimioterapie, ca sa se trateze de leucemie.

Bucuria tanarului cuplu nu avea sa dureze insa mult dupa nasterea copiilor. Desi erau aparent sanatosi, micutii Freddie si Louie sufera de o boala extrem de rara, care nu le va permite sa atinga varsta adolescentei.

Ei au sindromul Batten, afectiune care apare o data la 300.000 de nasteri, insa ei sunt singurii gemeni identici din lume care au aceasta boala.

Sindromul este mostenit genetic, ambii parinti fiind purtatorii genei “defecte”. Boala neurologica se manifesta in copilarie si distruge treptat sistemul nervos, pana cand cel afectat ramane complet paralizat. Nu exista tratament.

Acum copiii sunt orbi si autisti, iar peste cativa ani vor deveni dependenti de scaunul cu rotile. Parintii vor sa le ofere o ultima bucurie, o vacanta de vis in Florida, inainte ca micutii sa fie prea grav bolnavi pentru a se mai deplasa.

Tatal lor, care lucra la o fabrica de mobila, a renuntat la slujba ca sa ingrijeasca baietii. El spune ca ultimul concediu pe care si l-au permis a fost in Portugalia, cu banii primiti de la o fundatie caritabila. Copiii adora lumina soarelui si inotul.

Medicii au declarat ca Freddie si Louie nu vor depasi varsta de 12 ani. Suferinta parintilor este si mai mare pentru ca micutii, care se dezvoltasera normal pana la varsta de 3 ani, nu inteleg de ce acum nu mai pot sa vada si sa se joace ca inainte.

Sarah si Andrew nu mai pot avea alti copii.


 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO