Pericolul capsulelor cu detergent, mici, colorate si cu aspect de jeleu. In fiecare ora, un copil ajunge de urgenta la spital

10-11-2014 08:04


capsule detergent

Cifre alarmante arata ca tot mai multi copii cad prada aspectului de jeleu al pungutelor de detergent din comert. In medie, cel putin un copil ajunge in stare critica la spital, dupa ce a inghitit lichidul toxic.

Si asta pentru ca aspectul capsulelor cu detergent, care contin lichidul toxic, este asemanator din punct de vedere al dimenciunilor si al culorilor cu cel al pungutelor cu jeleu, scrie Daily Mail.

In mare parte, copii ajung la spital cu arsuri sau umflaturi cauzate de inghitirea detergentului lichid, dar continutul este la fel de periculos si in contact cu ochii, victimele spargand din greseala ambalajul.

Numai in Marea Britanie, potrivit statisticilor Serviciului National pentru Substante Toxice si Chimice, peste 1.400 de pacienti, in general cu varste sub cinci ani, au fost tratati pentru inghitirea detergentului periculos.

Natura alarmanta a acestei probleme a fost confirmata si de un studiu realizat in Statele Unite ale Americii, potrivit caruia un copil, mai pic de sase ani, ajunge la spital in fiecare ora in urma consumului de detergent lichid provenit din astfel de capsule.

“Capsulele cu detergent sunt mici, colorate si pot semana cu dulciurile sau sucurile preferate de copii. Nu le trebuie decat o secunda sa apuce punguta, sa o desfaca si sa inghita continutul”, a explicat Marcel Casavanat, co-autorul studiului.

Capsulele in cauza au devenit populare in ultimii ani datorita dozei corespunzatoare de detergent si a faptului ca pot fi introduse in masina de spalat impreuna cu hainele. De asemenea, pot fi folosite si in masina de spalat vase.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO