Padmini este prima prezentatoare de stiri TRANSGENDER a Indiei. In tara sunt 2 milioane de oameni din aceasta comunitate

Ultima actualizare: 02-10-2014 07:16
Padmini Prakash

Padmini Prakash a devenit primul transgender al Indiei care a devenit gazda unei emisiuni de stiri, fapt care a atras atentia opiniei publice din statul Tamil Nadu.

Potrivit BBC News, ea si-a inceput noul job chiar de ziua Indiei, pe 15 august, astfel ca in fiecare seara de la ora 19.00 prezinta un jurnal de stiri realizat in limba Tamil, la postul Lotus TV, care isi are sediul in orasul Coimbatore.

"Transgender-ul este o persoana care adopta in general un rol social care nu este asociat cu sexul sau la nastere. Transgenderii isi schimba cu regularitate genul social prin mijloace non-chirurgicale. Transgender a devenit un termen “umbrela” folosit pentru a reprezenta alianta politica dintre toate persoanele de gen variabil care nu se conformeaza normelor sociale, pentru barbati si femei obisnuiti care, in consecinta, indura opresiunea". (sursa: organizatia Accept).

Padmini Prakash este foarte incantata de noul ei loc de munca, nu numai pentru ca apare in prime time, dar si pentru ca reuseste sa arate lumii ca exista o diferenta, in ceea ce priveste comunitatea ei: "Sunt atat de fericita. Mesajul a ajuns in toata India, prin internet", spune ea. Conform unor date statistice estimative, in India traiesc aproximativ 2 milioane de transgenderi, cei mai multi fiind respinsi de societate, traind deseori in saracie si mizerie. Majoritatea isi castiga traiul cantand, dansand, cersind sau prostituandu-se. Abia recent, Curtea Suprema a recunoscut printr-o lege ca in India exista si al treilea sex, reprezentat de transgender.

Viata lui Padmini nu a fost diferita de a celorlalti din comunitatea sa. "Am avut o copilarie nefericita", spune ea. Renegata de propria familie la varsta de 13 ani, a plecat de acasa si a incercat sa se sinucida, insa a fost salvata de alti oameni. "Dupa ce am plecat de acasa am calatorit peste tot. M-am inscris intr-un program de invatamant la distanta pentru comert, insa am renuntat dupa 2 ani din cauza problemelor financiare", povesteste Padmini.

Insa acest lucru nu a descurajat-o. "Am invatat Bharatnatyam (un dans clasic indian). Am participat la concursuri de frumusete pentru transgender si le-am castigat. Apoi am jucat intr-un serial de televiziune."

Lotus TV sustine ca ideea angajaraii unui transgender prezentator de stiri apartine producatorilor TV Sangeeth Kumar si Saravana Ramakumar. Cei doi barbati se intorceau la un moment dat acasa, dupa o zi de munca, si au vazut pe strada un transgender care era batjocorit si umilit. Atunci au simtit ca atitudinea sociala negativa trebuie schimbata si au discutat acest lucru cu managerii postului.

Ramakumar neaga faptul ca ar fi angajat-o pe Padmini ca sa creasca audientele postului TV: "Am facut asta doar ca sa oferim comunitatii transgender respectul pe care il merita in societate", spune el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO