Dupa fapta si rasplata. Omul strazii care a inapoiat 42.000 de dolari s-a ales cu 100.000 de dolari


Ultimul update: Duminica 20 Octombrie 2013 06:59
Data publicarii: Marti 17 Septembrie 2013 18:41
Categorie: Bizar
Glen James

Bine faci, bine gasesti. Proverbul este valabil in cazul unui om fara adapost din Statele Unite care a inapoiat proprietarului un rucsac in care se aflau aproape 40 de mii de dolari.

Gasise geanta intr-o parcare si, chiar daca avea mare nevoie de bani, nu i-a pastrat pentru el. Aceasta dovada de cinste i-a adus insa o recunoastere oficiala din partea politiei, dar si o rasplata surprinzatoare.

In urma unei campanii pe internet, americanii au donat 100 de mii de dolari pentru ca barbatul sa poata lua viata de la capat.

Glen James nu a stat pe ganduri atunci cand a gasit in parcarea unui supermarket un rucsac. L-a predat imediat politiei, fara sa se lase tentat de cei 2.400 de dolari, bani gheata, si alti aproape 40 de mii de dolari in cecuri de calatorie, care se aflau in interior.

Gestul sau i-a impresionat pe sefii politiei din Boston, care i-au oferit un act de recunoastere. Un american a mers mai departe si a creat pe internet un site de donatii. Si, in doar cateva zile, s-a strans o suma frumusica.

Emotionat, intr-o conversatie cu strainul binevoitor, Glen abia si-a gasit cuvintele.

"Vreau sa iti multumesc pentru ca ai fost atat de bun cu mine. Aceste donatii ma vor ajuta sa o iau de la capat in viata.", a rostit acesta

Glen are 54 de ani si, din 2005, cand si-a pierdut locul de munca, doarme pe strazi si traieste de azi pe maine. Saracia lucie nu i-a afectat insa valorile de bun crestin. In plus, intrebat care ii este cea mai mare dorinta, a uimit din nou:

"Sa nu fie razboi! Sa nu fie razboi!", a spus Glen.

Sursa: Fox News

VIDEO PROTVPLUS.RO