Oglinda care schimba expresia fetei. Inventia spectaculoasa a unui student japonez

Dată publicare: 15-03-2014 11:23
Dată actualizare: 18-03-2014 06:50


Oglinda oglinjoara, cine este cel mai fericit sau trist din tara? Ei bine, la o asemenea intrebare, oglinda inventata de cercetatorii japonezi ar raspunde fix... pe dos! Deoarece schimba expresia fetei.

Dispozitivul inteligent este controlat de computer si are scop terapeutic: sa schimbe dispozitia celui care o foloseste.

Oglinda a fost creata de un student de la Universitatea din Tokio. Dispozitivul este dotat cu o micro-camera care capteaza imaginea utilizatorului. Apoi, un program modifica expresia fetei. Iar subiectul devine din trist fericit sau invers.

Shigeo Yoshida, inventator: "Pentru a crea o fata trista, este important sa modificam sprancenele, pleoapele si colturile gurii. Pe de alta parte, daca modificam colturile gurii si forma obrajilor, reusim sa cream o fara vesela."

Oglinda a fost apoi testata de profesorii de la catedra de psihologie, de la aceeasi universitate. Acestia au constatat ca dispozitivul poate modifica in bine sau in rau starea de spirit a celui care isi vede imaginea reflectata.

Michitaka Hirose, profesor universitar: "Am vrut sa vedem in ce masura trebuie sa alteram aspectul fizic, pentru a modifica starea psihica."

Subtilitatea este esentiala pentru ca reactia sa aiba loc. Daca manipularea imaginii este exagerata, subiectul poate simti ca nu are nicio legatura cu persoana care il "priveste" din oglinda.

Inventatorul spune ca dispozitivul poate fi folosit si atunci cand discuti cu cineva prin intermediul computerului, pentru a-i transmite o stare de bine.

Shigeo Yoshida, inventator: "Conversatiile sunt mai interesante daca persoana cu care vorbesti iti zambeste."


 

Tags: oglinda, zambet, fata, vesel,


VIDEO PROTVPLUS.RO