Obsesia pentru selfie-uri a determinat-o pe aceasta mama sa fie dependenta de steroizi. De ce se teme cel mai mult

Ultima actualizare: 23-06-2016 01:01
Jacqui Ryland

Jacqui Ryland, o tanara de 29 de ani din Marea Britanie, mama a trei copii, marturiseste ca este obsedata de selfie-uri si face circa 100 pe zi. Asa a ajuns sa fie obsedata de aspectul fizic si sa devina dependenta de steroizi.

Femeia, originara din orasul Worcester, nu se poate abtine sa nu isi injecteze hormonul de crestere STH cu toate ca este constienta de efectele adverse ale acestuia si de faptul ca in Marea Britanie este incadrat in clasa C de droguri cu risc pentru populatie, consumul fiind ilegal fara prescriptie medicala.

Hormonul determina cresterea si mineralizarea oaselor, a masei musculare si a tuturor organelor, cu exceptia creierului. "Iti face pielea sa arate mai bine, te face sa arati mai tanar, te ajuta sa slabesti, iar parul si unghiile cresc mai repede." explica femeia, care a observat ca odata ce se opreste, devine astenica, depresiva si incepe sa se ingrase. Chiar ea enumera efectele adverse, printre care se numara cresterea excesiva a inimii si a eventualelor celule canceroase din organism si dependenta psihologica.

Jacqui era obsedata de aspectul fizic inca din adolescenta, iar la varsta de 17 ani si-a facut prima operatie de implant mamar. Aceasta nu a fost un succes, implantul s-a spart, lasand sa curga in corpul ei substante toxice, iar femeia a avut nevoie de alte trei operatii de reconstructie pentru a repara problema.

Aspectul fizic i-a adus peste 100.000 de fani pe retele de socializare precum Twitter, Instagram, ori Snapchat, dar si zeci de cadouri scumpe de la persoane complet straine. Asa s-a capatat cu un televizor, genti si ochelari de soare, un laptop, bijuterii si alte obiecte. Darurile au inceput sa curga dupa ce a alcatuit o lista de cumparaturi de pe Amazon pe care a postat-o on-line.

"Daca cineva mi-ar spune ca sunt vanitoasa si obsedata de cum arat, i-as raspunde ca are perfecta dreptate." le-a spus ea reporterilor de la Daily Mail.

Mama se teme ca nu cumva fiica ei in varsta de noua ani sa ii calce pe urme, dar chiar si asa, acesta nu este un motiv suficient de puternic pentru a se lasa de obiceiurile nesanatoase.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO