O vegana ce traieste de 30 de ani in Elvetia nu poate primi cetatenie. "Nu e de acord cu talangile, cursele de porci, circul"

13-01-2017 10:49


Nancy Holten, vegana Elvetia

O activista pentru drepturile animalelor este in centrul unui caz controversat in cantonul Aargau din nordul Elvetiei.

Nancy Holten, in varsta de 42 de ani, traieste in Elvetia de mai bine de 3 decenii, dar nu poate primi cetatenia acestei tari din cauza opiniilor sale. Holten este vegana si o aparatoare extrem de activa a drepturilor animalelor, iar opiniile sale ii deranjeaza pe vecini.

De-a lungul timpului, femeia a militat impotriva vanatorii, dar si talangelor de la gatul vacilor si clopotelor de la biserici, provocand nemultumirea localnicilor din Gipf-Oberfrick, oraselul unde locuieste. Or, pentru a primi cetatenia elvetiana, aplicantii trebuie sa demonstreze ca sunt bine integrati in comunitate si deseori autoritatile cer informatii de la vecini.

Purtatorul de cuvant al municipalitatii, de care depinde acordarea cetateniei, a explicat pentru CNN refuzul constant cu care s-a confruntat Holten: “Lupta, inclusiv in mass-media, impotriva valorilor elvetiene precum clopotele bisericilor, talangile vacilor, cresterea vitelor, vanatoare, curse de porci, consumul de carne, animalele de circ, prinderea soarecilor sau distribuirea de lapte in scoli”. Oficialul spune Holten intruneste toate criteriile, dar opozitia fata de modul de viata si valorile elvetiene justifica refuzul, primul de acest gen in istoria localitatii.

Holten sustine ca oamenii din Gipf-Oberfrick sunt conservatori si ii nemultumesc campaniile ei pentru un mod de viata vegan. Femeia a contestat decizia de a-i refuza cetatenia la autoritatile cantonului Aargau.

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO