O tanara din India l-a batut si tarat de par pana la politie pe cel care a incercat sa o violeze: Nimeni nu voia sa ma ajute

Ultima actualizare: 26-03-2015 06:54
india

O tanara din India a devenit o adevarata eroina pentru femeile din tara sa, dupa ce a reusit sa se apere de un agresor, pe care l-a tarat apoi de par pana la politie, scrie Elite Daily.

Pradnya Mandhare astepta trenul, intr-o gara din Mumbai, cand un barbat in stare de ebrietate s-a apropiat de ea si a inceput sa o atinga si, cu toate ca pe peron se aflau zeci de persoane, nimeni nu a sarit in ajutorul tinerei.

Studenta in varsta de 20 de ani s-a vazut astfel nevoita sa se apere singura, asa ca l-a lovit cu geanta, profitand de faptul ca atacatorul era mult prea beat pentru a reusit sa o loveasca si el.

Hotarata sa nu-l lase sa scape asa usor, Pradnya l-a tarat de par pe agresor pana la cea mai apropiata sectie de politie, unde l-a dat pe mana autoritatilor.

"Singurul lucru pe care puteam sa-l fac, pentru ca mi-am dat seama ca nimeni din jur nu avea sa-mi sara in ajutor, a fost sa ripostez. Stiu ca unor femei le este rusine sa faca plangeri la politie pentru astfel de intamplari pentru ca trebuie sa completeze declaratii lungi, iar uneori nici politstii nu coopereaza. Insa eu am vrut sa ma asigur ca va fi pedepsit. Fiecare femeie ar trebui sa invete sa se apere de astfel de barbati. Nu suntem obiecte pe care oricine poate pune mana cand pofteste", a declarat tanara.

Aceasta intamplare vine in contextul in care India se confrunta cu o mare problema referitoare la statutul femeii in societate, in ciuda numeroaselor eforturi de a introduce egalitatea de sanse pe agenda de discutii si interzicerea abuzurilor impotriva femeilor. Unul dintre cazurile care au ajuns in atentia presei internatiuonale a avut loc in 2012, cand o studenta din India a fost violata brutal intr-un autobuz din Delhi si a murit in urma ranilor groaznice pe care le-a suferit.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO