O tanara de 19 ani ar fi murit din cauza gumei de mestecat. Cate lame consuma pe zi

Dată publicare: 06-05-2015 10:36
Dată actualizare: 09-05-2015 00:50


guma de mestecat

O adolescenta ar fi murit pentru ca mesteca prea multa guma fara zahar, potrivit rezultatelor preliminare ale unei anchete.

Samantha Jenkins, care mesteca cel putin 14 lame de guma pe zi, a murit subit, dupa ce s-a plans de o durere de cap violenta. Tanara de 19 ani s-a simtit din ce in ce mai slabita dupa ce corpul ei, prin intermediul stomacului, a inceput sa nu mai absoarba minerale vitale. De altfel, la necropsie, in stomacul tinerei s-a descoperit o cantitate semnificativa de guma de mestecat, relateaza Daily Mail.

Mama tinerei, care a murit acum patru ani, s-a straduit in tot acest timp sa demonstreze ca disparitia tragica a fiicei sale a fost cauzata de obiceiul ei de a mesteca guma si a initiat o campanie prin care a dorit sa atraga atentia asupra acestui lucru.

Initial, anchetatorii au spus ca tanara a murit din cauza naturale, insa expertizele efectuate ulterior sustin ipoteza mamei sale.

Samantha a murit la spital, la cateva ore dupa ce a inceput sa acuze o migrena puternica. "M-am dus la ea in camera si m-a intrebat: 'Asa te simti cand mori? Parca as fi paralizata'", poveste mama tinerei.

Femeia a spus ca dupa moartea Samanthei a gasit in gentile ei, sertare si chiar in pat cantitati sute de pachete de guma de mestecat.

Dr. Paul Griffiths, patolog, spune ca guma gasita in stomacul ei a impiedicat absorbtia mineralelor vitale pentru organism. Urmeaza ca testele viitoare sa determine daca indulcitorii sintetici din compozitia gumei i-au daunat tinerei.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO