O plimbare nebuna intr-un parc de distractii i-a salvat viata unei fete cu o tumoara pe creier

Dată publicare: 08-06-2012 12:19
Dată actualizare: 08-07-2012 11:35


Roller coaster

O studenta care a fost la doar cateva ore de moarte, dupa ce a fost diagnosticata cu o tumoare uriasa pe creier, i-a uimit pe medici cu recuperarea sa extrem de rapida.

Emma Bassett a fost diagnosticata cu o tumoare mortala pe creier in urma cu sapte ani, iar lucrul care i-a salvat viata fetei a fost o plimbare cu montagne-russe-ul, care a ajutat la redistribuirea fluidului ce punea presiune asupra craniului si a oferit medicilor suficient timp pentru a o opera.

"Aveam dureri de cap mari foarte des si ma simtem ametita. Initial am crezut ca am nevoie de ochelari, insa cand m-a vazut oftalmologul mi-a zis sa merg urgent la spital."

"Cand am ajuns acolo, medicii erau foarte ingrijorati si mi-au spus ca in cel mul doua zile puteam sa mor daca nu veneam la ei. Cand mi-au facut tomografie si au vazut cat de mare e tumoarea mi-au pus cateva intrebari si le-am spus cum fusesem cu prietenii sa ma plimb in montagne-russe. Mi-au zis ca acest lucru mi-a salvat viata", a povestit Emma.

Doctorii au avertizat-o pe tanara din Twickenham, Marea Britanie, ca daca operatia va esua ar putea muri sau ajunge in stare vegetativa.

In mod incredibil insa, la sapte ani de la procedura medicala care o putea omori, Emma i-a uimit pe medici cu recuperarea ei miraculoasa.

Aceasta a invatat din nou sa mearga, sa manance sau sa vorbeasca, fiind aproape de a se insanatosi complet.

"Sunt extrem de norocoasa ca am reust sa ma recuperez dupa operatie. Initial doctorii le spusesera parintilor mei ca voi avea nevoie de ingrijire 24 de ore pe zi si ca voi deveni ca o "leguma", dar am reusit sa trec cu bine peste aceste probleme si sa inving tumoarea", a mai declarat Emma Bassett.

 


 

Sursa: huffingtonpost.com


VIDEO PROTVPLUS.RO