O poloneza insarcinata, declarata in moarte cerebrala din cauza unui cancer la creier. Ce s-a intamplat dupa 55 de zile

Ultima actualizare: 22-04-2016 06:58
femeie insarcinata

O poloneza aflata in moarte cerebrala, mentinuta artificial in viata timp de 55 de zile, a dat nastere unui copil sanatos, relateaza marti AFP.

"Baiatul s-a nascut la inceputul anului, in a 26-a saptamana de sarcina. Cantarea 1000 de grame", a afirmat Barbara Krolak-Olejnik, sefa departamentului de neonatologie de la Spitalul universitar din Wroclaw (Polonia). Dupa trei luni de ingrijiri, starea lui de sanatate corespunde celei a unui prematur fara complicatii, a adaugat ea.

Cand mama copilului, o femeie de 41 de ani, a fost adusa cu ambulanta la spital, neurochirurgii au constatat moartea ei cerebrala in urma unui cancer al creierului. "Toata familia a dorit sa incercam sa pastram copilul. Este extrem de rar sa se reuseasca pastrarea unei sarcini atat de putin avansate, in a 17-a sau a 18-a saptamana, pe o perioada asa lunga", a subliniat Krolak-Olejnik.

Dupa trei luni petrecute la terapie intensiva, baiatul cantareste 3 kilograme, respira autonom, este hranit cu biberonul si a fost externat. "Acum trebuie sa avem rabdare si sa vedem cum va creste", a incheiat medicul mentionat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO