O pisica data disparuta acum 3 ani, dupa tsunami, s-a intors acasa. Unde au regasit-o stapanii ei

12-05-2014 17:49


Suika

O pisica a revenit in casa stapanilor ei dupa 3 ani de absenta, felina fiind data disparuta in timpul tsunami-ului care a devastat Japonia in 2011.

Suika, o pisica neagra cu par scurt, a trait in casa sotilor Kazuko si Takeo Yamagishi, din Ofunato, pana in 11 martie 2011. Atunci, orasul a fost lovit de tsunami, iar casa cuplului si multe alte locuinte au fost rase de pe fata pamantului. Pisica a disparut atunci, iar, dupa 3 luni de cautari, sotii Yamagishi au renuntat la speranta, relateaza BBC News.

Insa anul acesta, pe 10 aprilie, un cuplu a gasit pisica neagra in apropierea unei paduri. Au vazut ca este foarte prietenoasa si avea zgarda si au dus-o la un centru pentru animale pierdute. Pentru ca nimeni nu a intrebat de felina, centrul a dat anunturi in ziarele locale.

Sotii Yamagishi si-au recunoscut animalul de companie in anuntul din ziar. Au fost, bineinteles, incantati sa o duca acasa. "Este ca un vis", a spus femeia. Nu este foarte clar cum a supravietuit Suika in aceasta perioada, dar cei de la adapost banuiesc ca cineva a avut grija de ea, pentru ca era hranita si ingrijita.

Sursa: BBC NEWS

VIDEO PROTVPLUS.RO