Una din cele mai mari puteri ale lumii risca extinctia. 1 din 4 tineri de 30 de ani e virgin

Dată publicare: 29-11-2011 13:24
Dată actualizare: 25-10-2012 21:51


Mireasa

Una din cele mai prospere tarii ale lumii risca sa dispara. Tinerii se gandesc tot mai putin la casatorie si la intemeierea unei familii.

Cercetatorii japonezi sunt ingrijorati: unul din patru tineri de 30 de ani declara ca nu a intretinut niciodata relatii intime.

Potrivit unei statistici recente, publicata de Daily Mail, peste 60% dintre japonezii cu varste intre 18 si 34 de ani sunt necasatoriti si nu au un partener.

Procentul lor a crescut cu peste 9% fata de anul 2005, cand a fost facuta cercetarea anterioara. In cazul femeilor singure, procentul este de 49.5%.

Intrebati de ce nu sunt interesati sa aiba un partener, cei mai multi tineri au raspuns ca nu stiu cum se poarte in cadrul unei relatii.

Cel mai surprinzator este faptul ca 90% dintre femei au declarat ca stilul de viata actual, de tinere nemaritate, li se potriveste mult mai bine decat casatoria.

Ryuichi Kaneko, cercetator al institutului japonez de statistica, crede ca aceasta situatie poate fi explicata prin obsesia tinerilor pentru munca.

Interesati sa aiba o cariera de succes si lucrand de multe ori peste program, tinerii nu mai au suficient timp pentru a mentine o relatie.

Studiul a fost realizat anul trecut, pe un esantion de 7.000 de persoane.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO