Aparatul care transforma apa in vin. Cum este posibil ca miracolul din Biblie sa prinda viata in realitate

Ultima actualizare: 08-03-2014 07:05
Miracle Machine

Dureaza mai mult decat in Biblie si nu se face doar cu o miscare a mainii, dar aparatul Miracle Machine promite totusi sa transforme apa plata in vin, in trei zile.

Aparatul a fost creat de mai multi experti in vin, din California, si nu se rezuma la crearea unui singur tip de vin, ci acopera o varietate mai mare, de la Cabernet Sauvignon la Chardonnay.

Mai mult, “producatorul” de ocazie poate urmari procesul de preparare printr-o aplicatie pe smartphone. Aplicatia va anunta totodata utilizatorul cand s-a termenat fermentarea si vinul este bun de baut.

Cei care au dezvoltat Miracle Machine promit ca vinul rezultat va fi la fel de bun ca cel care costa 20 de dolari sticla, doar ca la pretul de numai 2 dolari, scrie Daily Mail.

Cei care se afla in spatele proiectului, de la firma Customvine (California), nu au facut publica tehnologia care sta la baza masinariei, dar au explicat cum compartimentul de fermentare functioneaza cu senzori electrici, traductori si pompe care formeaza “un mediu controlat pentru diferitele faze ale fermentarii”.

La fel ca in miracolul descris in Biblie, pur si simplu transforma apa in vin, cu adaugarea catorva ingrediente, pentru o fractiune din timpul si banii care ar fi in mod normal necesare”, spune Kevin Boyer, unul dintre fondatori, si somelier de profesie.

Deoamdata exista doar un prototip al aparatului dar, daca se va dovedi de succes, creatorii sai spun ca il vor lansa pe piata, “mai tarziu anul acesta”, la pretul de 499 de dolari. Concentratul de struguri si restul ingredientelor necesare vor putea fi cumparate de pe website-ul Miracle Machine sau de pe Amazon.com.

Pentru inceput va fi disponibila o selectie de sase vinuri: Cabernet Sauvignon si Chardonnay din Napa Valley, Pinot Noir din Oregon, un amestec din Toscana, Sauvignon Blanc din Sonoma, plus Burgundy rosu si alb.

Pretul pentru fiecare kit de ingrediente ar trebui sa fie undeva la 2 dolari pentru obtinerea unui vin care se gaseste in magazine la 20 de dolari, sustin dezvoltatorii.
 

Citeste și...
Parteneri