O lingurita din cea mai scumpa mancare din lume costa 40.000 de dolari. Care este alimentul de 300.000 de dolari pe kilogram

Ultima actualizare: 23-02-2015 07:03
Caviar scump

"Caviarul alb", facut din ouale unei specii rare de pesti si ornamentat cu aur de 22 de carate, este considerat drept cea mai scumpa mancare din lume, doar o lingurita avand pretul de 40.000 de dolari.

Produsul este inventia austriacului Walter Gruell, in varsta de 51 de ani, si a fiului sau, Patrick, in varsta de 25 de ani, potrivit Oddity Central.

Un kilogram din acest caviar alb, destinat celor extrem de bogati, are un pret pe piata de 300.000 de dolari.

Pestele folosit la acest produse traia in Marea Caspica, insa acum aproape a disparut complet in mediul sau natural. Inventatorii spun ca un motiv al pretului extrem de ridicat este faptul ca produsul este facut in Austria, cu ajutorul apelor nepoluate care curg din munti.

"Probabil ca este unul dintre motivele datorita carora are un gust atat de bun. Dupa ce caviarul este deshidratat, este amestecat cu aur de 22 de carate, care, in doze mici, are un efect benefic pentru sistemul imunitar", a spus Patrick.

Cei doi recunosc ca produsul este unul exclusivist, iar acum au p promotie prin care vand un kilogram cu 112.000 dolari, in loc de 300.000 de dolari.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO