O gradina botanica din SUA se pregateste de un eveniment care se intampla la cativa ani. O uriasa floare-cadavru va inflori

Dată publicare: 21-07-2015 07:54
Dată actualizare: 24-07-2015 07:06


Gradina botanica a Universitatii Berkeley din California se pregateste de un eveniment care se intampla doar o data la cativa ani.

O uriasa floare-cadavru, botezata astfel din cauza mirosului pe care il emana, se pregateste sa infloreasca. Greu de crezut, dar mii de oameni merg de buna-voie sa o vada si sa-i inspire mirosul pestilential.

Paul Licht, directorul gradinii botanice: ''E celebra pentru ca miroase ingrozitor''.

Faceti cunostinta cu Trudy, pe numele ei stiintific "titan arum", o planta uriasa originara din Sumatra, Indonezia. Cand infloreste, planta emite un miros patrunzator de cadavru, care atrage insectele, asigurandu-i astfel polenizarea.

Paul Licht, directorul gradinii botanice: "Imaginati-va cum miroase un sobolan mort, apoi faceti un salt la mirosul unui caine mort, iar apoi la al unei vaci si asa va apropiati de mirosul ei''.

Trudy a inflorit in 2005 si 2009 si va inflori din nou peste cateva zile. O multime de curiosi s-au dus deja sa o vada.

Trudy apartine unui colectionar privat din regiune, care o imprumuta gradinii botanice atunci cand infloreste. O face ca sa educe publicul, dar, probabil, si ca sa scape de miros.


VIDEO PROTVPLUS.RO