O fetita de sase ani va orbi in mai putin de un an. Ce isi doreste sa faca neaparat inainte sa-si piarda definitiv vederea

Ultima actualizare: 28-05-2014 07:05
Mickey Mouse, Minnie

Jessica Smith, in varsta de sase ani, este pe cale sa isi piarda vederea definitiv, in scurt timp. Fetita a facut o lista cu lucrurile pe care doreste sa le vada, inainte sa orbeasca.

Eleva in scoala primara, Jessica a fost diagnosticata cu o boala oftalmologica incurabila in septembrie, anul trecut, si i s-a spus ca isi va pierde vedere intr-un an. Afectiunea de care sufera Jessica este una genetica, si conduce la pierderea treptata a vederii, inclusiv pana la incapacitatea de a mai distinge lumina.

Copila a prezentat primele simptome pe cand avea trei luni de zile si a inceput sa poarte ochelari de la sapte luni.

Cu ajutorul familiei, Jessica incearca sa se resemneze cu gandul ca nu va mai vedea si si-a facut o lista cu lucruri pe care vrea sa le faca si sa le priveasca, atata timp cat inca mai poate. Printre dorintele fetitei, se numara o excursie la Legoland, sa petreaca o zi intreaga costumata intr-o printesa Disney, la celebrul parc de distractii, si sa inoate cu delfinii, scrie The Mirror.

Este o fata foarte energica, si acum cand stie ce urmeaza sa i se intample si a inceput sa se invete cu alfabetul braille si cu bastonul pentru nevazatori, este un copil foarte fericit. Vrea doar sa fie un copil normal, orice ar insemna asta pentru ea, si nu-si doreste ca aceasta boala sa devina o problema”, spune mama Jessicai.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO