Au incercat sa isi invoiasca fiica, pentru a merge la inmormantarea bunicului ei. Ce bilet au primit de la profesori

Ultima actualizare: 27-05-2014 06:48
elevi

Demi Hodge, in varsta de 10 ani, a vrut sa participe la inmormantarea bunicului sau, Michael Paul, dar profesorii de la scoala unde aceasta invata au refuzat sa o invoiasca, pentru ca motivul nu ar reprezenta o "circumstanta exceptionala".

Parintii fetei, Gaynor si Leigh Hodge, dim Tamworth, Anglia, au trimis o cerere scolii, in care solicitau o invoire pentru fiica lor de zece ani, pentru ca aceasta sa poata lipsi de la cursuri timp de doua zile, ca sa participe la inmormantarea bunicului sau.

Directorul scolii le-a trimis insa parintilor, cu doar o zi inainte de slujba, o scrisoare in urma careia le refuza cererea, intrucat motivul prezentat nu s-ar fi incadrat in categoria "circumstantelor exceptionale". Mai mult, cuplul a fost avertizat ca va fi amendat cu o mie de lire sterline daca o vor lua pe cea mica de la ore.

Am fost uluiti. Doar ce mi-am pierdut tatal si, cand am ajuns acasa cu o zi inainte de a-l conduce pe ultimul drum, am aflat asta. Ne-au avertizat ca ne vor amenda, in cazul in care nu o ducem la ore in acele zile si m-am infuriat de-a dreptul. Este bunicul lui Demi – practic mi-au spus ca nu pot merge la inmormantarea propriului tata, pentru ca trebuie sa imi duc copilul la scoala”, a declarat, revoltata, mama fetei.

Doamna Hodge nu stia ce sa faca, pentru ca in ziua in care a primit scrisoarea scoala era inchisa, asa ca nu putea vorbi cu nimeni despre situatia creata. In cele din urma, a decis sa riste si au luat-o pe cea mica la inmormantare.

Dupa ce totul s-a terminat, reprezentantii scolii si-au cerut scuze, spunand ca totul a fost o greseala, pentru ca cererea lor nu ar fi fost citita pana la capat.

"Directorul nu a citit pana la capat, si a crezut ca este vorba de o vacanta. Ii invata pe copii sa citeasca atent si corect, cand nici macar ei nu sunt in stare sa o faca. Oricum, le-am trimis cererea inainte cu o saptamana, iar raspunsul lor a venit in chiar ultima zi”, mai spune doamna Hodge, citata de Daily Mail.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO