O femeie roma din Anglia vrea o locuinta sociala noua, pentru ca apartamentul actual este bantuit

Dată publicare: 31-12-2013 14:56
Dată actualizare: 03-01-2014 06:49


vardo

O mama somera, de etnie roma, cere autoritatilor o noua locuinta sociala, pentru ca religia nu-i permite sa locuiasca intr-o casa in care a murit cineva.

Lisa Bowden, care nu a lucrat in ultimii 15 ani si castiga aproximativ 13.000 de lire anual, din ajutoarele sociale, a primit locuinta actuala, un apartament cu doua camere, proaspat renovat, in urma cu doua luni.

Bowden, in varsta de 40 de ani, are patru copii, cu doi tati diferiti.

Dupa ce a descoperit ca un barbat a murit in acea casa, ea a sustinut ca este impotriva culturii ei sa locuiasca acolo unde a murit cineva.

Femeia a declarat ca poate simti prezenta spiritului barbatului mort si a insistat ca autoritatile din Dartford sa o mute intr-o casa noua, cu gradina.

INTRA AICI PENTRU MAI MULTE IMAGINI.

Fosta nomada a declarat: "Cand cineva murea, in cultura tiganeasca, ii ardeam caravana. Ne este interzis sa intram undeva unde a murit o persoana. Nu conteaza ca acea persoana este sau nu de origine tiganeasca. Pot sa simt acest spirit si imi da fiori".

Bowden locuieste cu un fiu, de noua ani, ceilalti copii au plecat de acasa.

Ea primeste un ajutor de somaj de 70 de lire, lunar si inca 140 de lire, beneficii pentru copil. De asemenea, chiria saptamanala de 90 de lire este acoperita de contribuabili.

Aparamentul ei are doua televizoare cu ecran plat, o consola de jocuri Playstation, o alta consola Nintendo, si mobilier nou. De craciun i-a cumparat fiului de noua ani un laptop.

Cand a primit apartamentul, consiliul local i-a dat si 200 de lire, pentru redecorarea locuintei.

Ea a declarat ca a chemat un preot, pentru a exorciza casa, dar spune ca inca poate sa "simta mirosul mortii".

Un purtator de cuvant al consiliului din Dartford Borough a declarat ca "nu intentionam sa-i dam o casa noua. Nu vom mai face alte comentarii".

Sursa foto: Wikipedia

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO