O femeie din Mexic a nascut pe iarba in curtea spitalului dupa ce medicii au lasat-o sa astepte

Dată publicare: 08-10-2013 08:39
Dată actualizare: 29-03-2014 14:25


spital

Atentie, imagini care va pot afecta emotional. Revista mexicana La Razon a publicat o fotografie tulburatoare cu o femeie care a nascut pe iarba in curtea unei clinici dupa ce a rugat medicii timp de doua ore sa o ajute.

Cazul tinerei Irma López Aurelio, in varsta de 28 de ani, i-a scandalizat pe mexicani, relateaza nydailynews.com.

Miercurea trecuta, femeia a ajuns la Spitalul din Oaxaca, in sudul Mexicului, cu mari dureri si a asteptat in van timp de doua ore ca un medic sa o ajute. A incercat sa caute sprijin la asistente si personalul auxiliar, insa nimeni nu a ajutat-o.

Mitul perfectiunii ei a fost destramat. Cum arata in realitate corpul Antoniei - FOTO

Femeia a ajuns in curtea spitalului, unde a nascut pe iarba un baiat de 2,4 kg. Scena cu femeia nascand pe iarba si avand copilul atasat de cordonul ombilical a fost fotografiata de un barbat, Eloy Pacheco, care a urcat imaginea pe retelele de socializare.

Femeia si copilul au primit ajutor medical de abia dupa nastere. Autoritatile din Oaxaca au demarat o ancheta in acest caz pentru a afla de ce i-a fost refuzat femeii ajutorul medical.

Autoritatile iau in considerare doua situatii. Pe de o parte medicii au sustinut ca nu au putut sa o ajute pentru ca femeia, indigena, nu a putut intelege spaniola. Administratia spitalului a declarat ca din cauza starii avansate de sarcina, femeia a fost rugata sa astepte afara pentru ca asistentele sa pregateasca sala, apoi nu a mai fost de gasit.

Pe de alta parte, Organizatia pentru Drepturile Omului a deschis si ea o ancheta si crede ca este vorba despre neglijenta medicala.

Sursa foto: La Razon de Mexico

Sursa: nydailynews.com


VIDEO PROTVPLUS.RO