O femeie bolnava de anorexie care isi doreste sa moara este fortata de judecatori sa manance

Dată publicare: 16-06-2012 13:25
Dată actualizare: 24-08-2012 21:20


anorexie

Un tribunal din Marea Britanie a decis ca o tanara, care sufera de anorexie severa si este pe moarte, sa fie fortata sa manance pentru a nu muri, desi viata ei este un calvar.

Femeia, in varsta de 32 de ani, a semnat doua declaratii pe propria raspundere in care mentioneaza ca nu mai vrea sa primeasca mancare sau apa impotriva vointei ei.

Parintii tinerei au declarat ca a suferit destul si au cerut judecatorilor sa o lase sa moara cu demnitate, inconjurata de cei dragi.

Generatia anorexie. La doar 5 ani se infometeaza pentru a arata ca vedetele de la televizor - VIDEO

Cu toate astea, magistratii de la Inalta Curte din Marea Britanie sustin ca starea ei de sanatate o impiedica sa vada lucrurile clar si ca exista tratament care o poate ajuta sa isi doreasca sa traiasca.

"Nu traim decat o data. Viata ei este importanta iar ea este o persoana speciala, care mai poate trai ani buni de acum inainte. Desi probabilitatea ca femeia sa se recupereze este foarte mica, nu putem sti inca sigur daca exista tratament sau nu care sa o ajute", si-a motivat unul din judecatori decizia.

Tanara, al carui nume nu a fost dezvaluit din motive legale, nu a mai mancat hrana solida de peste un an, este extrem de slaba, iar sansele ei de supravietuire sunt de cel mult 50%.

Aceasta spune ca a incercat toate metodele pentru a se face bine, insa nu a reusit, iar acum tot ce isi doreste este "sa ii fie permis sa moara cu demnitate".

Desi rudele femeii sunt nemultumite de hotararea judecatorilor, expertii legali considera ca decizia este extrem de corecta.

O femeie din Marea Britanie cantareste mai putin decat fiica ei de 8 ani. Afla cum este posibil
 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO