O femeie a pierdut TOT dupa ce s-a indragostit de "barbatul perfect". Ti se putea intampla si tie!

Dată publicare: 14-02-2012 16:43
Dată actualizare: 08-05-2012 10:27


Calculator

O femeie de 59 de ani, mama a doi copii, a cazut victima unei fraude incredibile, care a lasat-o fara economiile de o viata.

Vicky Fowkes se indragostise nebuneste de un inginer cu care coresponda pe Internet. John Hawkins parea sa fie pentru ea barbatul perfect. Era inteligent, sensibil, avea simtul umorului si arata foarte bine, dupa cum a observat Viky din pozele primite de la el.

Curand insa, idila lor online a luat sfarsit, iar Viky a inteles ca a pierdut tot. Si economiile de o viata, in valoare de 40.000 de lire sterline, si barbatul iubit, care, in realitate NU exista!

Idila dintre Vicky si John a inceput in aprilie 2010, cand femeia, divortata, s-a inscris pe un site matrimonial. Relatia lor a avansat rapid, cei doi vorbind chiar si la telefon de cateva ori.

Vicky s-a indragostit in scurt timp, iar cand John i-a spus ca se intoarce in Marea Britanie din Nigeria, unde lucra ca inginer, femeia a fost incantata si s-a dus sa-l astepte la aeroport.

Barbatul insa nu a mai ajuns. Dupa cateva zile a sunat-o si i-a spus ca nu a putut parasi Nigeria din cauza unor impozite neplatite, pe care acum nu le poate achita, conturile sale din Anglia fiind blocate. I-a cerut bani pentru a “rezolva problema”, iar femeia i-a trimis, fara sa ezite. In numai trei luni, Vicky i-a platit iubitului ei misterios peste 40.000 de lire sterline, bani pe care ii stransese intr-o viata de munca.

Femeia a inteles ce s-a intamplat abia cand politistii au venit la ea acasa si i-au explicat totul.

Am fost ingrozita si m-am simtit umilita”, spune ea. “Tot ce imi povestise el parea plauzibil, imi oferea raspunsuri credibile la orice intrebare ii adresam. Chiar am crezut ca se va intoarce si isi va plati datoria”.

Nici dupa ce femeia a interupt orice legatrura cu impostorul, acesta nu a vrut sa renunte. I-a trimis un buchet urias cu trandafiri, iar a doua zi a sunat-o ca sa-si ceara scuze si a implorat-o sa-l intalneasca. I-a cerut alti 700 de lire sterline pentru biletul de avion, iar de data aceasta Vicky nu l-a mai crezut.

Robin Longmore, specialist in infractiuni financiare, a declarant ca numai 5% dintre persoanele inselate in acest fel recunosc ce li s-a intamplat. Cei mai multi se simt prea umiliti ca sa admita ca au fost pacaliti.

Numai anul trecut, 592 de britanici au cazut victime unor “fraude sentimentale” prin Internet. De obicei, fiecare persoana pierde intre 50 si cateva sute de lire sterline, dar exista si cazuri in care unii au platit chiar si peste 300.000 de lire sterline escrocilor.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO