O familie din Belarus traieste alaturi de 3 lupi: "Noaptea, ei raspund imediat la strigatul meu"

Ultima actualizare: 10-07-2013 06:47
O familie din Belarus traieste alaturi de 3 lupi

Daca majoritatea oamenilor ar lua-o la fuga la vederea unui lup, o familie din Belarus traieste alaturi de ei de mai bine de 4 ani.

Cele trei animale salbatice sunt ingrijite intocmai ca unele domestice: hranite, alintate si luate la scaldat cand afara e prea cald.

Dar, specialistii avertizeaza ca salbaticiunile se pot transforma in orice moment in fiare periculoase si sustin ca nu pot fi domesticite si transformate in cel mai bun prieten al omului.

Oleg, sotia si cei doi copii ai lor isi petrec fiecare zi in compania celor trei lupi. I-au gasit abandonati nu departe de casa si i-au "adoptat" imediat. Acum ii considera animalele lor de companie. Iar baiatul cel mare al familiei incearca sa-i domesticeasca.

Ales Selekh, baiatul familiei: "Sunt loiali celor care i-au crescut si i-au dresat inca de cand erau pui."

La prima vedere, salbaticiunile par sa se comporte ca niste caini domesticiti. Lupii asteapta rabdatori sa-si primeasca hrana, vin atunci cand sunt chemati cu un corn special, iar in zilele calduroase se balacesc in iazul de langa casa.

Oleg Seleh, tatal: "Daca e noapte sau putin mai intunecat afara, lupii raspund imediat la strigatul meu."

Oamenii sustin ca puii sunt blanzi si nu au atacat niciodata pe nimeni. Dar nu toata lumea ii vede inofensivi.

Vasili Gurkov, presedintelle Asociatiei Vanatorilor din Belarus: "Este extrem de periculos sa tii in casa un animal de prada. Nu as recomanda nimanui asa ceva."

Oleg si copiii sai nici nu vor sa auda insa. Ba, mai mult, spera ca familia de lupi sa se mareasca in curand: animalele au ajuns la maturitate si ar putea oricand sa faca pui.

Populatia lupilor a crescut ingrijorator in Belarus: acum exista peste 2.000 de exemplare. Asta desi Academia de Stiinte estimeaza ca numarul optim pentru suprafata tarii este pana in 650.

Citeste si:

Cele mai bune tari in care poti sa-ti cumperi a doua cetatenie. Au plaje exotice si servicii medicale gratuite

Magnatul imobiliarelor din China este o femeie mai bogata decat Trump sau Oprah

A murit sigla pe care o iubeste tot Pamantul. Fanii BMW sunt in "doliu"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO