O familie are acasa 12 pisici, 2 caini, un crocodil, cateva soparle si 120 de serpi. Cum se impaca animalele intre ele. VIDEO

23-02-2017 13:24


O familie din Croatia are acasa o adevarata gradina zoologica: 12 pisici, doi caini, un pui de crocodil, cateva soparle si....120 de serpi. Toate vietuiesc in armonie sub acelasi acoperis.

Fiecare isi are locul lui in camera de zi a familiei Verbanici, din Zagreb.

Cainii si pisicile impart, pe apucate, fotoliul si canapeaua. Soparlele si puiul de crocodil au fiecare terariul lui, pregatit ca la carte. Serpii sunt tinuti intr-o incapere speciala, care este locul favorit al lui Luka, baietelul in varsta de sapte ani al familiei.

Luka: "Veniti sa vedeti terariul meu. Sarpele asta este foarte greu si foarte puternic. Imi place de el."

Luka a ajuns sa ii cunoasca bine pe fiecare. Stie de unde provine fiecare animal, ce caracteristici are si a ajuns chiar sa dea fiecaruia un nume: "Acesta este un pui de piton regal. Acesta este Elvis, o cobra regala. Aici vedeti un boa negru."

Totul a pornit de la pasiunea tatalui, fotograf de profesie, pentru animale, in special pentru serpii pe care ii creste de ani de zile.

Neven Vrbanic: "Parintii lor sunt acolo. Acestia trei sunt puii. S-au obisnuit cu mediul. Le place umezeala si nu musca."

Si-a cunoscut sotia povestindu-i despre toate animalele pe care le are acasa.

Elena Vrbanic: "Primul lucru la care m-am gandit a fost: "Doamne, cati nebuni sunt pe lume!" Si mie imi plac mult animalele si, din curiozitate, am hotarat sa merg sa ii vad casa."

Au ramas impreuna si impart munca, uneori coplesitoare, pentru ingrijirea animalelor.

Elena Vrbanic: "Este o responsabilitate mare sa ai un singur caine si o singura pisica. Cand insa ai 12 pisici si doi caini, este enorm de greu sa ii duci la veterinar, sa ii hranesti, sa ii ingrijesti, sa cureti dupa ei."

Luka este cel care are grija de soparle: "Numele lui este Gugi si este foarte simpatic. Cand il mangai pe spate, se preface ca doarme."

Nu este deocamdata clar ce parere au autoritatile croate despre gradina zoologica a familiei.

VIDEO PROTVPLUS.RO