O carte despre sexualitate, scrisa de o calugarita catolica, a revoltat Vaticanul.Ce sfaturi contine

Ultima actualizare: 07-08-2012 07:13
Orgasm

Vaticanul critica dur o carte despre sexualitate, scrisa de o calugarita americana. “Cotravine radical invatamintelor Bisericii”, sustine Sfantul Scaun.

Cartea “Just Love”, scrisa de sora Margaret Farley, membra a ordinului religios Surorile Caritatii, contine sfaturi despre sexualitate, destinate crestinilor. Calugarita este si profesoara de etica crestina la Yale.

Sfaturile date de ea contravin insa invatamintelor Bisericii Catolice si sunt opinii personale, afirma Congregatia pentru Doctrina Credintei, potrivit Huffington Post.

In replica, Margaret Farley spune ca nu a vrut sa prezinte pozitia oficiala catolica, ci sa scrie despre obiceiuri religioase si experiente legate de sexualitate.

Cartea ei trateaza subiecte delicate, precum homosexualitatea si masturbarea. Despre aceasta din urma, calugarita pare sa aiba o atitudine foarte moderna: ea sustine ca acest obicei nu ridica probleme de moralitate, in timp ce Vaticanul condamna vehement aceasta practica. Mai mult, masturbarea nu afecteaza o relatie si chiar o poate face mai puternica.

Farley este de acord si cu casatoria intre persoanele de acelasi sex, care ar trebui tratate cu respect si acceptate de societate, sustine ea.

Acest scandal vine dupa ce, luna trecuta, Vaticanul a criticat atitudinea prea “feminista” a gruparii crestine americane Leadership Conference of Women Religious, calugaritele acestui ordin fiind somate sa-si schimbe mentalitatea, riscand altfel excomunicarea.

Calugaritele care au scandalizat Vaticanul. Ce acuzatii le aduce conducerea Bisericii Catolice

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO