O britanica obisnuia sa bea 20 de doze de RedBull pe zi, in ultimii patru ani. Ce au vazut medicii cand i-au facut un RMN

01-06-2016 19:35


RedBull

Mary Allwood, o mama in varsta de 26 de ani din Marea Britanie a consumat timp de patru ani cate 20 de doze de RedBull pe zi. Cand a ajuns cu dureri mari la spital, medicii au crezut ca este alcoolica si i-au spus sa ficatul sau s-a dublat in marime.

Prin intermediul celor 20 de doze de bautura energizanta, femeia isi baga in organism o cantitate de cofeina echivalenta cu 16 cesti de cafea si zahar cat ar incapea in 17 batoane de ciocolata. Mary platea pentru aceasta "dieta" 2.300 de lire pe ani, potrivit Daily Mail.

"Aveam nevoie si la vremea aceea nu ma gandeam la raul pe care mi-l fac. Daca nu imi luam portia deveneam irascibila si morocanoasa, ceea ce nu era o optiune." isi aminteste Mary.

In noiembrie anul trecut a ajuns de urgenta la spital, acuzand dureri puternice in zona abdominala. O analiza RMN a aratat ca ficatul sau era de doua ori mai mare decat unul normal, iar suprafata organului suferise modificari drastice. Acest lucru s-a produs din cauza cantitatilor mari de zahar ingerate, care au dus la depuneri de grasime pe ficat. Silueta femeii a avut si ea de suferit, iar Mary a sarit opt marimi.

"Acum, gandul ca cineva poate sa cumpere asa o cantitate de la magazin ma ingrijoreaza. Cred ca (n. r. – bauturile energizante) ar trebui sa fie tratate ca alcoolul si tigaretele." spune femeia.

Din Fericire, tanara a renuntat la obiceiul nesanatos, si-a schimbat stilul de viata si o analiza realizata in urma cu o saptamana a aratat ca marimea ficatului femeii a ajuns in limite normale.
 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO