O banala varicela era sa o omoare pe fetita de 4 ani. S-a trezit a doua zi cu picioarele pline de vanatai. FOTO

Ultima actualizare: 14-06-2015 06:49
Bo

Parintii unei fetite de 4 ani au trait momente de groaza dupa ce micuta Bo a facut varicela, urmata de o afectiune grava cunoscuta in lumea medicala ca purpura fulminans.

Dupa ce a facut varicela, Bo a inceput sa se planga ca o dor picioarele. Parintii au crezut initial ca fetita exagereaza, insa cand au vazut ca pielea a inceput sa i se invineteasca din senin, au mers de urgenta la medic.

Diagnosticul primit a fost crunt pentru parinti. Doctorul le-a spus ca afectiunea declansata de varicela este extrem de grava si ca viata copilului este in pericol. Bo a stat doua luni jumate intr-un scaun cu rotile.

Purpura fulminans este o forma grava de septicemie, caracterizata prin purpura rapid extensiva, hemoragii in suprarenale si soc toxicoseptic endotoxinic.

PF este o urgenta majora, ce poate aparea in urma unei infectii de cai aeriene superioare, cu debut brutal: hipertermie, cefalee, iritabilitate, tulburari digestive, alterarea starii generale.

Medicul le-a comunicat parintilor ca daca tratamentul cu antibiotice nu functioneaza va fi nevoit sa amputeze piciorul fetei. Muschiul si tesutul din picior au fost pur si simplu distruse, fiind nevoie de trei operatii.

Dupa aproape trei luni de spitalizare si numeroase operatii, Bo a trebuit sa invete din nou sa mearga, iar acum este un copil normal.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO