Nunta la care 2000 de miri si-au adus sabiile, insa nu si miresele. De ce sunt femeile interzise

Dată publicare: 03-11-2013 11:05
Dată actualizare: 06-11-2013 07:05


nunta

In jur de 2000 de miri au participat la o nunta in masa organizata in Yemen. La ceremonie, miresele au fost interzise conform traditiei islamice.

Doar barbatii, in jur de 2000, au asistat la ceremonia de nunta organizata de Orphan Foundation in capitala Yemenului, Sana'a, relateaza Daily Mail.

Femeile - mirese sunt interzise de la eveniment asa ca isi organizeaza propria ceremonie.

Potrivit traditiei islamice practicate in Yemen, cuplurile, dupa ce petrec in mod separat, se intalnesc in noaptea nuntii. Pentru multi este pentru prima data in viata cand isi vad partenerii.

Ceremonia la care mirii au participat imbracati in costume traditionale si cu sabii in mana a costat peste 5 milioane de euro si a fost finantata de fostul emir al Qatarului - Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani.

Reprezentati ai Guinness Book of World Records au participat la eveniment si vor decide daca nunta va intra in Cartea Recordurilor.

Chiar daca nunti in masa au mai fost organizate in lume, aceasta este prima organizata dedicata exclusiv orfanilor.

Din cauza saraciei din zona, multi barbati nu se pot insura asa ca au cerut ajutorul fundatiei.

"Nu puteam sa ma insor. Tatal meu a murit acum 12 ani, nu am o sursa de venit mare pentru ca lucrez in constructii si primesc un salariu minim pe zi.

M-am inscris in cadrul fundatiei si mi-au cerut dovezi ca nu am familie si ca nu am fost insurat niciodata" a explicat unul dintre miri, care a primit haine si peste 400 de euro pentru nunta din partea organizatiei Orphan Foundation.


 

Sursa: Daily Mail

Tags: nunta, miri, yemen,


VIDEO PROTVPLUS.RO