Femeia tinuta artificial in viata, pentru a-si naste fiul: "Nu imi vine sa cred ca nu o sa mai vorbesc cu ea"

Dată publicare: 08-02-2014 15:50
Dată actualizare: 11-02-2014 06:58


sarcina

Un barbat din Canada a strans peste 130.000 de dolari pentru a putea sa isi mentina in viata, artificial, sotia aflata in moarte cerebrala. Femeia, insarcinata, va fi tinuta in viata pana cand copilul lor se va naste.

Robyn Benson, de 32 de ani, din statul canadian Victoria, era insarcinata in 22 de saptamani cand sotul ei a gasit-o, inconstienta, in casa lor, pe 28 decembrie. In ziua respectiva, ea s-a plans de o migrena.

Doctorii au descoperit ca ca tanara suferise o hemoragie cerebrala masiva si au declarat-o in moarte cerebrala.

"Mergem sa o vedem in fiecare zi, iar ea face atat de multe pentru a-l naste pe fiul nostru", a declarat Dylan Benson, sotul femeii. "Creierul ei nu mai traieste, dar ea - da".

Fatul, pe nume Iver, are acum 27 de saptamani si, pentru ca a trecut de pragul de 24 de saptamani, sansele lui de a supravietui in afara uterului au crescut semnificativ. Starea lui Robyn este buna iar doctorii sper ca Iver sa se nasca in luna mai.

Dylan Benson, care s-a casatorit cu Robyn in iulie, a pornit un blog si o strangere de fonduri, pentru sotia sa.

"Nu stiu ce sa fac sau sa cred. Ea e sprijinul meu." a scris el in ziua in care a aflat ca sotia sa nu se va mai trezi."Nu imi vine sa cred ca nu o sa mai vorbesc cu ea niciodata. Fiul nostru va creste fara sa isi cunoasca vreodata mama."

Un caz asemanator a avut loc in statul american Texas, unde Marlise Munoz a fost declarata in moarte cerebrala in noiembrie, cand era insarcinata in 14 saptamani. Sotul ei nu a dorit sa o tina in viata, dar doctorii au fost obligati de legile statale sa o mentina in viata pe durata sarcinii, pentru a salva copilul.

Familia Munos a castigat in instanta dreptul de a o deconecta de la aparatele care o mentineau pe Marlise in viata, informeaza World Observer.

Sursa: worldobserveronline.com


VIDEO PROTVPLUS.RO