Simbolul "risipei" la Olimpiada de Iarna. Cum arata toaletele pregatite de rusi pentru olimpicii de la Soci


Ultimul update: Sambata 25 Ianuarie 2014 00:06
Data publicarii: Miercuri 22 Ianuarie 2014 16:14
Categorie: Stiri externe
soci

O fotografie a toaletelor din Centrul de Biatlon de la Soci, unde pe 7 februarie vor debuta Jocurile Olimpice de Iarna, a ajuns un simbol al risipei guvernului rus pentru acest eveniment, relateaza presa internationala.

Nu, imaginea de mai jos nu e o iluzie optica. Fotografia celor doua toalete din aceeasi cabina a fost realizata la Soci si este cat se poate de reala.

Fotografia, realizata in toaleta Centrului pentru Biatlon, a provocat o adevarata furtuna pe Twitter, utilizatorii intrebandu-se daca nu cumva vad dublu si glumind ca are legatura cu scandalul privind drepturile minoritatii gay din Rusia.

"Sa fie clar, nu e vorba de un Photoshop. Imi puteti vedea reflexia in oglinda", a declarat Steve Rosenberg, corespondentul BBC la Moscova, cel care a realizat fotografia.

Alexei Navalnii, liderul opozitiei ruse a ridicat intrebarea modului in care a fost cheltuit bugetul de 36 de miliarde de euro, alocat pentru organizarea Olimpiadei de Iarna de la Sochi.

"Aceasta este toaleta barbatilor, dintr-un centru media al Olimpiadei de la Soci, care a costat 45 de milioane de dolari", a scris Navalnii pe Twitter.

Politicianul si sahistul Gary Kasparov a glumit, spunand ca aceste toalete vor "crea o comuniune intre oameni".

Astfel de toalete comunale, desi neobisnuite in partile vestice ale Rusiei, sunt intalnite in alte zone, precum statul Tatarstan, unde au fost fotografiate alte cinci astfel de toalete.

Publicatia Business Insider noteaza ca organizarea Jocurilor Olimpice la Soci a costat 50 de miliarde de dolari si este cu 20% mai scumpa decat Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, considerate cea mai "scumpa olimpiada" de pana acum.

Organizatorii au depasit bugetul initial cu aproape 39 de miliarde de dolari. Doar pentru constructia unei linii de cale ferata de 50 de km s-ar fi cheltuit 8,7 miliarde de dolari, relateaza sursa citata.

 

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO