Nu au lasat-o sa intre in Statele Unite, din cauza numelui. Cum o cheama pe tanara care i-a speriat pe americani

Ultima actualizare: 29-04-2014 06:53
Aeroport

O femeie al carei nume se aseamana fonetic cu "Al-Qaeda", daca este pronuntat gresit, a fost trecuta pe lista neagra a persoanelor care nu au voie sa intre in Statele Unite.

Aida Alic, o frantuzoaica de 33 de ani, nascuta in Bosnia, a ajuns, miercuri, pe aeroportul din Geneva, impreuna cu familia sa, de unde urmau sa zboare spre New York, in vacanta. Inainte de imbarcare, compania aeriana a anuntat-o ca autoritatile americane nu ii permit accesul in tara, scrie The Daily Express.

Aida nu a primit nicio alta lamurire si a fost nevoita sa se intoarca acasa, in Alpii Francezi, alaturi de familia sa. Dupa ce a cautat pe Internet motivul pentru care i-a fost interzis sa intre in America, ea a ajuns la concluzia ca de vina a fost numele ei,

"Alic Aida, Al-Qaeda. M-am obisnuit ca prietenii mei sa faca glume pe aceasta tema, dar nu ma asteptam la asta", a declarat tanara, adaugand ca numele ei se pronunta de fapt "Alitch", fiind de origine iugoslava.

Aida Alic intentioneaza sa-si continue lupta cu autoritatile americane, deoarece familia ei s-a ales cu o paguba de 2700 de dolari, deoarece compania aeriana a refuzat sa le returneze contravaloarea biletelor de avion.

Ambasada americana din Paris a declarat ca nu comenteaza cazurile persoanelor care sunt pe lista neagra a companiilor aeriene. In 2012, existau 21.000 de persoane care nu erau primite pe teritoriul american, din motive religioase, politice sau rasiale.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO