Delicatesa chinezilor: ceaiul cu excremente de panda, cel mai scump de pe planeta. Cat costa

19-03-2012 09:26


panda

Un om de afaceri din sudul Chinei a inceput sa produca ceai in muntii Ya’an din provincia Sichuan, folosind un "ingredient" considerat de multi atat de dezgustator, incat refuza sa cumpere produsul.

Comoara nationala chineza, ursul panda, va deveni inca si mai valoroasa, daca An Yanshi, fost profesor si jurnalist, in varsta de 41 de ani, va reusi sa convinga lumea ca ceaiul verde cu excremente de panda, pe care intentioneaza sa-l vanda cu 200 de dolari ceasca, are efecte benefice pentru sanatate.

Primul lot de ceai va fi vandut in pachete de 50 de grame, la pretul de 22.000 de yeni. An declara ca ceaiul produs de el este cel mai scump din lume, insa spune ca banii vor merge intr-un fond destinat proiectelor ecologiste. Viitoarele loturi vor fi mai ieftine, mai spune acesta.

"Vreau sa transmit tuturor oamenilor mesajul ca pot transforma deseurile in ceva folositor, ca pot folosi reciclarea si fertilizatorii organici", a declarat An, imbracat intr-un costum de panda, pentru a-si promova produsul.

Ursii panda "absorb mai putin de 30% din elementele nutritive din mancare, iar asta inseamna ca mai mult de 70% din nutrienti sunt eliminati prin fecale", a mai declarat acesta.

Omul de afaceri si-a descris produsul drept aromat si delicat. Insa unii dintre invitatii prezenti la lansare nu au fost la fel de impresionati.

"Se vinde la un pret atat de mare, incat pare doar o buna strategie de marketing", a spus Li Ximing, in varsta de 49 de ani, prezent la eveniment.

Sursa: Reuters

VIDEO PROTVPLUS.RO