Nike va rupe contractul cu Lance Armstrong dupa 10 ani de colaborare. "Probele sunt clare"

Ultima actualizare: 02-11-2012 10:42
Lance Armstrong

Firma americana de echipament sportiv Nike a anuntat, miercuri, ca a rupt contractul cu fostul ciclist Lance Armstrong, iar acesta a abandonat presedentia asociatiei Livestrong, care lupta impotriva cancerului, informeaza AFP.

Nike si-a motivat decizia prin faptul ca dovezile de dopaj in cazul Armstrong sunt extrem de clare. "Probele in cazul de dopaj al lui Lance Armstrong sunt foarte clare. Cu mare tristete anuntam rezilierea contractului, dupa zece ani in care am fost inselati", se arata intr-un comunicat al firmei sportive.

Cu toate acestea, Nike si-a aratat disponibilitatea de a continua sa sprijine Fundatia Livestrong, fondata de fostul ciclist american.

Lance Armstrong si-a anuntat, miecuri, demisia din functia de presedinte al Fundatiei Livestrong. "Am luat decizia de a parasi functia de presedinte, pentru a scuti fundatia de efectele negative ale scandalului in care sunt implicat. Eu si familia mea vom servi in continuare fundatia si vom lupta impotriva cancerului", se arata intr-un comunicat al fostului rutier, care a mai anuntat ca functia sa va fi preluata de actualul vicepresedinte Jeff Garvey.

Armstrong a primit interdictie pe viata si a fost deposedat de toate rezultatele sportive obtinute din 1998 pana in prezent, intre care se numara si sapte victorii in Turul Frantei, a anuntat, la 24 august, Agentia Americana Antidoping. Anuntul a survenit la scurt timp dupa ce rutierul, retras din activitate in 2011, a declarat ca renunta la lupta judiciara cu USADA, care il acuza de dopaj de-a lungul carierei sale.

USADA l-a acuzat pe Armstrong ca a utilizat substante interzise, printre care EPO si steroizi, precum si transfuzii sanguine, incepand din 1996. Americanul s-a retras anul trecut din ciclismul profesionist, dar a continuat sa concureze in probele de triatlon.

In urma cu o saptamana, USADA a publicat, pe site-ul sau, dosarul cu peste 1.000 de pagini realizat in cazul Lance Armstrong, care contine probe evidente si marturiile depuse de fosti coechipieri ai rutierului american, ce dovedesc ca americanul crease un sistem complex de dopaj.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO