"Nici nu am stiut ca am ucis pe cineva". Ce s-a intamplat cand hotii au intrat pe intuneric peste un batran din Moldova

Dată publicare: 19-12-2015 13:47
Dată actualizare: 22-12-2015 07:14


batran din Moldova, atacat de hoti

Incident cu final tragic intr-o gospodarie din Republica Moldova, dupa ce doi hoti au incercat sa talhareasca un varstnic.

Un hot a fost impuscat mortal intr-o gospodarie unde intrase la furat, in satul Baurci din Ciadar-Lunga. Cel care a tras – cu un automat Kalasnikov - este stapanul casei, in varsta de 71 de ani. Batranul spune ca a incercat sa aprinda lumina, insa hotii inchisesera curentul de la tablou. Asa ca proprietarul locuintei a incercat sa traga in aer, pentru a-i speria. A nimerit insa in plin.

Ivan Chiosea a povestit pentru Pro TV Chisinau ca vineri seara, aproape de miezul noptii, a auzit zgomote suspecte. El a incercat sa aprinda lumina, insa hotii deconectasera curentul de la contorul aflat in curte. Omul i-a auzit apoi cum forteaza usa de la intrare si intra in hol. Speriat, batranul spune ca a luat arma de foc pe care o detine legal si a tras.

”Era intuneric. Nici nu am stiut ca am ucis pe cineva”, spune el. Imediat at dupa ce a deschis focul, a auzit cum usa de la intrare s-a trantit. Dar, pentru ca era intuneric nu a iesit sa vada cine era. „Cand am deschis usa am vazut o persoana la pamant. Sotiei i-am spus ca mi se pare ca am ucis pe cineva.»

Vecinii sustin ca nu au auzit impuscaturile. Se tem insa ca hotii ar putea reveni. “Ne temem, dar ce sa facem, inchidem usa. El are pistol, dar noi nu avem”, spune o localnica.

Potrivit politiei, cei doi hoti au dat buzna in casa batranului avand cagule pe fata. Identitatea celui care a decedat inca nu a fost stabilita, iar al doilea suspect, care a reusit sa fuga, nu a fost inca retinut. Au fost deschise doua dosare penale, unul pentru tentativa de furt si al doilea pentru omor din imprudenta.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO