Mutatia genetica de care sufera numai 1 din 1 MILIARD de oameni. Sunt strigate “Surorile varcolac"

Dată publicare: 08-02-2012 16:53
Dată actualizare: 25-10-2012 01:10


Surorile Varcolac

Este o mutatie genetica rara, care afecteaza numai un om dintr-un miliard, insa soarta a facut ca trei surori sa se nasca cu “sindromul varcolacului”.

Cu alte cuvinte, sunt acoperite din cap pana in picioare cu par.

Savita, in varsta de 23 de ani, Monisha, de 18, si Savitri Sangli, de 16, au mostenit teribila boala de la tatal lor. Cele trei incearca din rasputeri sa tina simptomele sub control cu ajutorul cremelor si spera ca, intr-o zi, sa aiba suficienti bani pentru tratamentul cosmetic cu laser si sa se casatoreasca.

In termeni medicali, Hypertrichosis universalis este o mutatie care determina celulele raspunzatoare de stoparea cresterii parului in anumite zone, ca fruntea sau pleoapele, sa nu functioneze.

Cele trei mai au inca trei surori, insa acestea sunt perfect sanatoase.

Mama fetelor, Anita, a fost fortata se se casatoreasca, la varsta de 12 ani, si nu si-a vazut sotul, care suferea de aceeasi mutatie genetica si care a murit in 2007, decat in ziua nuntii.

Cele trei, care traiesc in satul Pune, din centrul Indiei, spera sa stranga 4.500 de lire sterline de caciula pentru operatia cu laser. Un producator de documentare le-a promis ca va face un film despre ele, in incercarea de a le ajuta sa stranga bani.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO