"Mustata mea este viata mea". Povestea pakistanezului amenintat cu moartea pentru parul de pe fata

Dată publicare: 09-08-2013 15:40
Dată actualizare: 12-08-2013 06:52


mustata Pakistan

A fost amenintat cu moartea, rapit si fortat sa se ascunda, dar nimic nu il va face pe Malik Amir Mohammad Khan Afridi sa isi rada mustata impecabila, scrie The Independent.

In fiecare zi, domnul Afridi petrece 30 de minute in timp ce isi spala, isi da cu ulei si isi onduleaza parul facial pana cand obtine arcuirea perfecta. 

"Oamenii ma respecta foarte mult, e identitatea mea", a spus barbatul de 48 de ani intr-un interviu pentru AFP.

"Nu imi place sa fumez sau sa beau, nu am vicii, dar mi-as sacrifica si mancarea pentru mustata mea. Nu e doar o parte a vietii mele, e intreaga mea viata"

Problema pentru Afridi este ca extremistii islamisti au dat o lege prin care vor sa-i forteze pe toti sa-si rada mustata.

Initial, o grupare extremista i-a cerut barbatului originar din Pakistan sa plateasca echivalentul a 322 de lire sterline sub forma de taxa de protectie. Cand a refuzat, a fost rapit si a stat o luna intr-o pestera. A iesit de-acolo doar dupa ce si-a ras iubita mustata.

S-a mutat apoi in alt oras, unde si-a crescut din nou mustata pana in 2012 cand a primit noi amenintari, de aceasta data, cu moartea.

A cautat linistea in alt oras, dar e constient ca nu o va gasi decat in afara tarii. A povestit pentru Independent ca spera sa gaseasca azil pentru ca este persecutat si viseaza sa traiasca intr-o tara precum Dubai sau chiar SUA sau Canada.

Sursa: Independent.co.uk


VIDEO PROTVPLUS.RO