"Munca usoara, doar pentru barbati". Sri Lanka isi cauta calaul la mica publicitate

Dată publicare: 29-08-2012 09:08
Dată actualizare: 22-10-2012 16:20


Sri Lanka

Autoritatile din Sri Lanka vor sa angajeze doua persoane care sa se ocupe de spanzurarea condamnatilor la moarte, mentionand ca slujba presupune "munca usoara" si ca se cauta doar barbati, informeaza Reuters.

 

Interviurile au debutat marti, la un an dupa ce cele doua posturi au ramas vacante, in tot acest timp 480 de persoane fiind incarcerate pentru infractiuni pentru care ar putea fi executate.

Pedeapsa capitala nu mai este aplicata in Sri Lanka, o tara predominant budista, din 1976, insa, de la incheierea razboiului de 25 de ani impotriva Tigrilor Tamili (rebeli separatisti), in mai 2009, s-a inregistrat o crestere a cazurilor de pedofilie, viol, crima si trafic de droguri. Din acest motiv, unii avocati si politicieni cer reintroducerea pedepsei cu moartea.

Astfel, circa 480 de persoane condamnate pentru crime sau trafic de droguri ar putea fi executate, a spus Gamini Kulatunga, comisar pentru operatiuni la Departamentul Inchisorilor.

"Circa 176 de candidati se afla aici, iar interviurile se vor desfasura astazi si maine", a mai spus Kulatunga, precizand ca "numai barbatii sunt eligibili pentru acest post".

Posturile sunt vacante dupa ce unul dintre calai a fost promovat, iar celalalt a iesit la pensie.

 

Sursa: Pro TV

Tags: sri lanka,


VIDEO PROTVPLUS.RO