Motivul pentru care chipsurile au fost interzise de Biserica Ortodoxa dintr-o tara europeana. "O lingurita de smoala din iad"

Dată publicare: 28-10-2015 13:11
Dată actualizare: 31-10-2015 00:03


chipsuri din cartofi

Initiativa controversata a ierarhilor celei mai mari biserici ortodoxe autocefale, care au inceput sa elaboreze o lista a alimentelor interzise credinciosilor.
 

Purtatorul de cuvant adjunct al Patriarhiei de la Moscova a anuntat duminica o interdictie privind consumul chipsurilor si al alimentelor “facute de producatori corupti” pentru toti credinciosii ortodocsi. Potrivit Moscow Times, este vorba de un raspus al Bisericii la initiativa Camerei Civice, o institutie de stat cu rol de control al autoritatilor. Aceasta a solicitat un punct de vedere privind ideea introducerii unui echivalent ortodox al catalogarii alimentelor drept halal sau kosher .

In replica, Roman Bogdasarov a precizat ca Biserica este impotriva tuturor alimentelor care contin grasimi trans, a “bauturilor alcoolice de proasta calitate”, a chipsurilor din cartofi, a energizantelor, a organismelor modificate genetic si in general a tuturor produselor care pot afecta negativ sanatatea. “Biserica a stabilit o regula clara: pacat este orice afecteaza sanatatea oamenilor”, a spus purtatorul de cuvant al Patriarhiei de la Moscova.

El a precizat si ca unele produse care par sanatoase pot intra pe lista de interdictii “daca pretul lor include si o mita data unui oficial corupt”. Cei care cumpara un produs nu trebuie sa plateasca pentru “iahtul sau vila din Canare a producatorului”, a spus Bogdasarov, explicand ca astfel s-ar adauga la compozitia alimentui respectiv o “o lingurita de smoala din iad”.

Decizia Patriarhiei de la Moscova se aplica tuturor credinciosilor care tin de aceasta biserica ortodoxa autocefala, aproximativ 150 de milioane din 60 de tari, potrivit unui recensamant din 2011.

 

Sursa: The Moscow Times


VIDEO PROTVPLUS.RO