Motivul incredibil pentru care un barbat a fost condamnat la inchisoare. "Au mers prea departe"

Dată publicare: 01-08-2012 11:56
Dată actualizare: 06-11-2012 09:36


Apa de ploaie

Un barbat din Oregon, SUA, a fost condamnat la o luna de inchisoare, dupa ce a fost gasit vinovat ca a colectat in mod ilegal apa de ploaie in mai multe rezervoare din curtea casei sale.

Garry Harrington se lupta inca din anul 2002 pentru dreptul de a colecta apa de ploaie.

La un deceniu de cand a avut primele probleme cu legea in legatura cu acest subiect, o instanta din Oregon l-a gasit vinovat de noua capete de acuzare si l-a condamnat la 30 de zile de inchisoare si plata unei amenzi in valoare de 1.500 de dolari.

Autoritatile au precizat ca barbatul "a umplut in mod ilegal trei rezervoare" cu apa de ploaie si zapada de pe proprietatea sa.

Garry se declara revoltat de aceasta decizie si sustine ca avea de gand sa foloseasca aceasta apa doar pentru a se apara de posibile incendii de pe proprietatea sa.

"O luna de inchisoare pentru ca am strans apa de ploaie? Cred ca de data asta au mers prea departe. In aceasta zona se produc extrem de multe incendii, iar eu voiam doar sa fiu sigur ca am cum sa ma apar daca se produce vreunul pe terenul meu", a declarat Garry.

Procurorii l-au acuzat pe barbat pe baza unei legi din 1925 in care este precizat ca toata apa de pe teritoriul acestuia, indiferent ca a cazut din cer sau nu, provine de la un rau din apropiere si toate drepturile asupra ei apartin Comisiei Medford.

Gary a declarat ca va face apel la aceasta decizie, motivand ca legea respectiva nu face nicio referire la apa de ploaie sau la zapada si ca guvernul SUA incearca sa sa isi intimideze cetatentii prin aceste tactici.

Sursa: Russia Today


VIDEO PROTVPLUS.RO