Momentul in care un meteorit a trecut razant pe langa un parasutist, cu 500 de kilometri pe ora. VIDEO

Ultima actualizare: 07-04-2014 07:07
parasutist

O inregistrare video uimitoare arata momentul in care un meteorit cade cu o viteza de aproape 500 de kilometri pe ora, la cativa metri distanta de un parasutist care se afla in aer.

Anders Helstrup tocmai isi desfacuse parasuta cand roca a "zburat" pe langa el. Expertii cred ca a fost vorba de un meteorit. Daca, intr-adevar, presupunerea este reala, este pentru prima data cand un astfel de fenomen a fost filmat cu camera.

Geologul Hans Amundsen a declarat pentru NRK.no ca este convins ca ceea ce a cazut pe langa parasutist, in sud-estul Norvegiei, a fost, fara niciun dubiu, un meteorit.

"Nu poate fi altceva. Forma este tipica pentru un meteorit - o suprafata de rupere proaspata, pe o parte, in timp ce cealalta parte este rotunjita", a spus el.

Anders Helstrup nu si-a dat seama ca in timpul aterizarii sale roca a trecut pe langa el, insa a observat acest lucru atunci cand a vizionat filmarea de pe camera pe care o avea la el.

"Am avut senzatia ca ceva era acolo, insa nu am avut vreme sa sesizez", a explicat el.

Parasutistul si cercetatorii de la Muzeul de Istorie Naturala din Norvegia cerceteaza acum meteoritul, insa, deocamdata, nu au aparut indicii suplimentare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO