Moartea lui a insemnat un miracol pentru fiul sau. Decizia care a transformat o tragedie in speranta

22-11-2012 12:11


Tom Bestwick

Tom Bestwick era pasionat de sporturi extreme, dar si un om foarte generos, implicat in multe actiuni umanitare. Cel mai bun prieten al sau era unul dintre fiii lui, Tom Junior.

Tom a murit intr-un accident de mototcicleta in iulie 2012. Grav ranit, desi a fost dus de urgenta la spital, nu a mai putut fi salvat. O durere cumplita pentru intreaga familie, in special pentru tanarul Tom, scrie ABC News.

Afland ca barbatul se inregistrase ca donator de organe, rudele au cazut insa pe ganduri….Tom Junior suferise un accident in anul 1987 si de atunci nu mai vedea deloc cu ochiul stang.

La sugestia unei matusi, baiatul a inceput sa se gandeasca la varianta unui transplant de cornee, donator urmand sa fie chiar tatal sau.

Dupa numai 4 zile de la pierderea tragica a lui Tom, fiul sau a fost operat si s-a recapatat vederea.

“Un asemenea eveniment da speranta familiei ca persoanele dragi traiesc in continuare in trupul celor care au primit organele donate”, declara medicul Parveen Nagra, cea care a facut operatia de transplant.

Si alti bolnavi au beneficiat de generozitatea lui Tom, ei primind rinichii si fragmente de oase si piele. Plamanii si ficatul vor fi folosite in scopuri stiintifice.
 

Sursa: ABC News

VIDEO PROTVPLUS.RO