Misterul picioarelor umane gasite pe plajele din Canada. Specialistii nu au nicio explicatie

Dată publicare: 10-11-2011 09:23
Dată actualizare: 29-10-2012 09:59


Misterul picioarelor din British Columbia - 1

Misterul picioarelor gasite pe plajele din Canada se adanceste. Un grup de turisti au descoperit o talpa umana intr-un bocanc de marimea 46.

Sinistra descoperire a fost facuta weekend-ul trecut, langa lacul Sasamant din British Columbia.

Singura diferenta dintre acest picior si celalalte 12 gasite din 2007 in British Columbia si Washington, SUA, este ca acesta se afla intr-un bocanc, pe cand celalalte au fost descoperite in adidasi.

O alta diferenta semnificativa este ca acesta a fost primul picior descoperit in apa dulce. Toate celalalte fusesera aduse la tarm de ocean.

Autoritatile spun ca picioarele s-au desprins de restul corpului din cauze naturale. Cu alte cuvinte, nu intr-un mod violent.

Autoritatile canadiene s-au declarat sigure ca nu au de-a face cu un criminal in serie. Luna trecuta, de exemplu, unul dintre picioarele gasite pe plaja s-a dovedit a fi a unei femei care s-a sinucis.

Descoperirea sustine teoria ca ramasitele provin mai degraba de la persoane care au comis suicid, decat de la victimele unor eventuale infractiuni.

Primele picioare au fost gasite in 2007 si de atunci sunt o intamplare constanta. Cazul i-au bagat in ceata pana si pe specialisti, a stranit un val de speculatii si a deschis doua anchete, desfasurate in paralel de Royal Canadian Mounted Police si serviciul de medicina legala a British Columbia.

Printre posibilele explicatii se numara: picioarele apartin victimelor unui accident de avion, sunt opera unui criminal sau provin de la trupurile oamenilor morti in tsunamiul din Asia, care a avut loc in 2004.

Alte teorii sugereaza ca ar proveni de la un grup imigranti ilegali care ar fi fugit din Vancouver intr-un container sau ca sunt ale victimelor unui cerc de traficanti de carne vie.

Cazul este cu atat mai complicat cu cat oceanografii sustin ca acestea ar fi putut calatori nu mai putin de 1.000 de mile inainte sa ajunga pe tarmurile din British Columbia.

Sursa: Pro TV

Tags: curiozitati,


VIDEO PROTVPLUS.RO