Misterul din spatele elefantilor care picteaza mai bine ca multi oameni a fost rezolvat de un zoolog englez

Dată publicare: 28-03-2014 20:02
Dată actualizare: 31-03-2014 07:01


  Un filmulet care infatiseaza un elefant care picteaza cu multa indemanare silueta unui "coleg" face senzatie pe internet.

Clipul, filmat intr-un sanctuar al animalelor din Thailanda, pare extrem de veridic si renaste o controversa mai veche privind aptitudinile artistice ale animalelor: sunt elefantii niste maestri ai acuarelelor, sau doar extrem de bine dresati?

Suda, care la momentul inregistrarii avea 4 ani, este considerat un fel de "Rembrandt al elefantilor". Traieste in parcul Maetang, impreuna cu alti "artisti" ca el. Turistii il pot admira la lucru, in fata sevaletului, unde Suda demonstreaza o dexteritate uluitoare in a lucra cu pensula, pe care o tine cu trompa.

Maiestuosul pachiderm traseaza cateva linii sigure pe coala alba... si incet - incet, prinde contur imaginea unui alt elefant. Tabloul este completat rapid cu un trunchi de copac si cateva flori rosii.

La final, intocmai ca un artist adevarat, isi "semneaza" opera , in aplauzele zecilor de turisti uimiti.

Picturile sunt apoi vandute apoi celor din public. Ca Suda sunt zeci de elefanti. Unii picteaza flori, altii copaci si peisaje ori isi fac autoportretul. Fenomenul a starnit multe intrebari si controverse, inclusiv din partea celor ingrijorati ca animalele sunt supuse abuzurilor, in timpul dresajului.

Dupa ce a vazut mai multi elefanti la lucru, un zoolog englez a dezlegat misterul. Ingrijitorul care sta alaturi de elefant in timpul "creatiei", ii atinge coltul, orientandu-l in directii diferite, ghidand astfel, miscarile trompei. Il misca sus-jos, atunci cand vrea ca elefantul sa traseze o linie verticala, sau stanga-dreapta, pentru liniile orizontale.
 

Tags: elefant, pictor, desen,


VIDEO PROTVPLUS.RO