Misterul avionului cu bani prabusit in Siberia. O misiune secreta pentru Stalin s-a incheiat tragic

Ultima actualizare: 30-09-2015 07:13
oseminte din avionul cazut in Siberia

Dupa trenul nazist cu aur din Polonia, a aparut acum si avionul comunist plin cu bani.

E vorba despre un hidroavion care s-a prabusit intr-o zona nelocuita din Siberia in urma cu 80 de ani si care transporta o suma mare de bani – 2 milioane de ruble de atunci, adica peste 2,26 de milioane de dolari din zilele noastre.

Banii erau paziti de doi agenti ai NKVD, stramosul KGB, iar destinatia lor era secreta, fiind vorba probabil de o misiune pentru Stalin, conducatorul Rusiei in acele vremuri. La momentul prabusirii avionului, in 1935, autroritatile sovietice nu au facut mari eforturi pentru a-l gasi, ceea ce a dat nastere unor teorii conspirationiste. Epava a fost gasita abia in zilele noastre, de membrii unui club dedicat explorarii taigalei siberiene care au cautat printr-o zona de marimea Turciei, insa aproape complet nelocuita.

Resturile aeronavei – un hidroavion Savoia-Marchetti de fabricatie italiana – au fost gasite, la fel si osemintele celor 3 membri ai echipajului si 9 pasageri de la bord. Supriza este insa ca nu s-a gasit nici urma de bani si nimeni nu stie unde ar putea fi acestia. O ipoteza este ca acestia au fost furati de vanatorii si taietorii de lemne care mai strabat regiunea. Conspirationistii sustin insa ca avionul a fost sabotat de cineva care avea interesul sa puna mana pe comoara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO