Misiunea despre care oamenii credeau ca va dura vesnic, dar care a fost terminata dupa 127 DE ANI

Dată publicare: 12-12-2011 11:20
Dată actualizare: 20-08-2012 04:24


podul Forth, blur

Dupa 127 de ani de la incepere, timp in care aceasta munca devenise sinonima cu truda lui Sisif, prin urmare ceva care nu se va termina niciodata, muncitorii si-au pus in cele din urma uneltele jos.

Vopsirea podului Forth, care leaga orasul Edinburgh de Fife, era considerata “misiune imposibila”, iar muncitorii afirmau ca nu poate fi terminata niciodata.

Expresia “a vopsi podul Forth” devenise similara cu o indatorire care nu poate fi terminata niciodata, scrie Daily Mail.

Asta pentru ca podul este atat de mare incat, atunci cand terminau de vopsit la un capat, muncitorii trebuia sa reinceapa munca la cealalta capat, pentru ca vopseaua se stersese deja.

Podul, construit intre anii 1883-1890, are o lungime de aproape 3 km.

Cu 10 ani in urma, autoritatile au decis sa termine totusi ceea ce era considerat imposibil: vopsirea completa a podului.

Astfel, au fost angajati 1.500 de muncitori, care au aplicat 3 straturi de vopsea, iar intregul proiect a costat 130 de milioane de lire sterline.

Vestea buna este ca podul nu va mai avea nevoie de retusari timp de 25 de ani, datorita calitatii deosebite a vopselei care a fost folosita.

Finalizarea muncii care se credea ca nu poate fi terminata niciodata a fost declarata oficial ieri, dupa 127 de ani de la aplicarea primei pensule.

Sursa: Daily Mail

Tags: pod, vopsire,


VIDEO PROTVPLUS.RO