Miracol in lumea medicala. Un copil de aproape 2 ani a fost readus la viata dupa 101 minute de resuscitare. VIDEO


Ultimul update: Luni 23 Martie 2015 07:01
Data publicarii: Vineri 20 Martie 2015 17:13
Categorie: Bizar
medici

O intamplare miraculoasa s-a petrecut in Pennsylvania, acolo unde un baietel in varsta de 22 de luni a fost readus la viata dupa 101 minute de resuscitare.

Micutul Gardell Martin se juca cu cei doi frati ai sai, pe 11 martie, cand a cazut in apele reci ale unui rau de pe proprietatea familiei sale, din Mifflinburg. El a fost scos din apa de un vecin, dupa ce a fost alertat de fratii baiatului, relateaza buzfeed.com.

Gardell se afla in stare grava, avand hipotermie si puls extrem de slab. El a fost transportat de urgenta la spital, timp in care a fost resuscitat constant. Temperatura sa scazuse la doar 24 de grade Celsius, iar medicii ii dadeau putine sanse de supravietuire. Cu toate acestea, o echipa de 50 de persoane a efectuat constant manevre de resuscitate, iar dupa 101 minute au reusit sa-i ridice temperatura si sa-i readuca pulsul, fapt ce e a facut ca inima sa reporneasca imediat, arata sursa citata.

Medicii au fost uimiti de reusita si au spus ca la doar cateva ore dupa ce Gardell Martin a deschis ochii, creierul sau functiona la parametri normali. De asemenea, ei au spus ca hipotermia l-a protejat pe baiat prin faptul ca necesarul de oxigen pentru organele sale a fost redus. Varsta sa frageda ar fi fost de asemenea un factor important in recuperarea sa.

Baiatul s-a recuperat complet si a fost externat duminica. Mama sa, Rose Martin, a descris intamplarea drept "o fapta a lui Dumnezeu."

 

Sursa: buzzfeed.com

VIDEO PROTVPLUS.RO