Minunea de la birt. Chipul lui Iisus a aparut pe frunza unei plante dintr-o carciuma din Targu Jiu

27-09-2012 19:42


E fierbere mare la Tirgu Jiu, unde clientii unei carciumi de cartier sunt gata, gata sa transforme bodega in loc de pelerinaj.

Dimineata, un consumator fidel venit la prima bere a zarit chipul lui Iisus in frunza unei plante pe langa care toata lumea trecea cu nepasare. S-a starnit rumoare la celelalte mese, si apoi si la tejghea. Toti au venit sa vada minunea, mai ales ca omul nu parea beat dupa o singura halba. Apoi au adus si un preot, ca sa confirme semnul divin si au facut zeci de poze.

Descoperitorul frunzei cu chipul Mantuitorului imprimat pe ea, ca pe un pergament, este Nea Ion. Dimineata, abia isi comandase prima halba, cand zari minunea si o impartasi cu mult calm celor din jur.

Oamenii s-au crucit, dar au raspandit povestea. Intreaga zi, carciuma a fost loc de pelerinaj pentru curiosi, care au facut fotografii si au comentat desenul.

Patroana, tematoare, a vrut sa auda totusi si parerea unui preot. Mai auzise de cruci ivite in cartofi sau intr-un lemn proaspat taiat, dar intr-o frunza, niciodata. Si confirmarea a venit...

"Prefigurarea chipului Mantuitorului este vizibila si ceea ce mi-ati aratat este o mare minune si ar trebui sa ne cutremuram", a spus preotul Constantin Anitescu.

Celebru, dar si mult mai interiorizat, este de acum si Nea Ion.

Proprietarii carciumii sunt cat se poate de cucernici dar si de multumiti: de cand cu minunea, sangele Domnului se vinde parca mai bine ca niciodata.

Tags: iisus, minuni,

VIDEO PROTVPLUS.RO