"Minunea" care a prins viata in mainile unui italian. Artistul a facut posibil mersul pe apa

08-06-2016 07:42

Mersul pe apa este posibil acum in Italia. Un artist a creat o instalatie plutitoare pe un lac, lunga de 3 kilometri. Experienta este unica pentru ca "podul" se adapteaza valurilor si miscarilor apei.

Aproximativ jumatate de milion de persoane sunt asteptate sa viziteze locul.

Platforma are 3 kilometri lungime si este formata din 200.000 de cuburi plutitoare. Desi peste jumatate de milion de persoane ar putea veni sa incerce inventia artsitului, acesta nu a creat-o initial pentru public.

"Proiectul a fost realizat pentru noi, daca oamenilor le place atunci e un bonus. Lumea poate supravietui fara proiecte de acest gen, nu te fac mai special, insa este ceva creat de oameni si numai oamenii pot face arta", a declarat artistul.

Muncitorii au lucrat zile intregi la asamblarea "podului plutitor" care va fi deschis gratuit publicului.

Creatorul proiectului nu a lucrat cu masinarii de ultima generatie sau programe sofisticate. Totul a fost realizat pe hartie cu creionul: "Acest proiect nu are nici o legatura cu lucrurile virtuale. Folosesc insa in lucrarile mele arta tridimensionala, un lucru foarte solicitant, din acest motiv trebuie sa-ti placa sa faci asta. Daca nu ti-ar placea, de ce ai vrea sa mergi 3 kilometri pe apa?"

Platforma plutitoare este creata din cuburi de nylon foarte strans prinse si care se adapteaza perfect valurilor. Artistul a explicat ca oamenii vor avea impresia ca pasesc pe un pat de apa si vor simti fiecare miscare. Instalatia va fi deschisa publicului de pe 18 iunie.


VIDEO PROTVPLUS.RO