"Minunea" care a prins viata in mainile unui italian. Artistul a facut posibil mersul pe apa

Ultima actualizare: 11-06-2016 00:07

Mersul pe apa este posibil acum in Italia. Un artist a creat o instalatie plutitoare pe un lac, lunga de 3 kilometri. Experienta este unica pentru ca "podul" se adapteaza valurilor si miscarilor apei.

Aproximativ jumatate de milion de persoane sunt asteptate sa viziteze locul.

Platforma are 3 kilometri lungime si este formata din 200.000 de cuburi plutitoare. Desi peste jumatate de milion de persoane ar putea veni sa incerce inventia artsitului, acesta nu a creat-o initial pentru public.

"Proiectul a fost realizat pentru noi, daca oamenilor le place atunci e un bonus. Lumea poate supravietui fara proiecte de acest gen, nu te fac mai special, insa este ceva creat de oameni si numai oamenii pot face arta", a declarat artistul.

Muncitorii au lucrat zile intregi la asamblarea "podului plutitor" care va fi deschis gratuit publicului.

Creatorul proiectului nu a lucrat cu masinarii de ultima generatie sau programe sofisticate. Totul a fost realizat pe hartie cu creionul: "Acest proiect nu are nici o legatura cu lucrurile virtuale. Folosesc insa in lucrarile mele arta tridimensionala, un lucru foarte solicitant, din acest motiv trebuie sa-ti placa sa faci asta. Daca nu ti-ar placea, de ce ai vrea sa mergi 3 kilometri pe apa?"

Platforma plutitoare este creata din cuburi de nylon foarte strans prinse si care se adapteaza perfect valurilor. Artistul a explicat ca oamenii vor avea impresia ca pasesc pe un pat de apa si vor simti fiecare miscare. Instalatia va fi deschisa publicului de pe 18 iunie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO