Miliardarul care vrea sa schime lumea. Ofera cate 1.000 de lire oamenilor de pe strada

Dată publicare: 09-07-2012 09:56
Dată actualizare: 10-08-2012 22:28


bilet, 1.000 lire cadou

Un miliardar britanic vrea sa-si determine semenii sa faca fapte bune si sa schimbe astfel lumea. El ofera plicuri cu 1.000 de lire stainilor de pe strada.

Publicatia The Telegraph a realizat un reportaj despre excentricul miliardar poreclit Mr. Lucky.

Barbatul vrea sa ramana anonim. Stim doar ca are in jur de 30 de ani si a facut o avere fabuloasa lucrand la o companie de asigurari.

Realizand ca “a facut mai mult bani decat poate folosi”, el si-a dat demisia anul trecut. Acum, a lansat un proiect inedit.

Intr-o zi, el a dat 10 plicuri cu cate 1.000 de lire sterline oamenilor intalniti pe strada.

“Am vrut sa dau mai departe norocul meu, dar si responsabilitatea. Am ales sa ofer zilnic 1.000 de lire. Tot ce vreau in schimb este ca oamenii pe care ii aleg sa faca un lucru bun cu banii primiti. Le fac o poza si le cer sa completeze un chestionar, cu sperantele lor si cu planurile pe care le au cu acesti bani”.

Intrebat cum stie daca banii oferiti de el vor fi folositi cu adevarat in scopuri nobile, barbatul a declarat ca nu stie si nici nu ar vrea sa verifice. “Las totul la decizia lor. Uneori trebuie sa ai incredere in oameni”.

Miliardarul explica de ce nu doneaza banii direct organizatiilor caritabile: vrea sa implice si alti oameni in binefacerile lui, sa-i ajute sa se bucure atunci cand fac o fapta buna.

Primul “norocos” ales sa primeasca bani a fost o tanara pe care a vazut-o alergand dupa un barbat care isi pierduse iPhone-ul.

Era o femeie din Spania, iar reactia ei a fost emotionanta. La inceput a crezut ca era o gluma filmata cu camera ascunsa, apoi i-a multumit “pentru ca ai crezut in mine”.

O alta tanara pe care barbatul a ales-o dintr-un pub a decis sa doneze banii primiti unei vecine batrane, care avea mari datorii la intretinere si traia de 6 ani fara apa calda. Astfel, datoria femeii a fost platita imediat.

La fel ca ea, toti cei 10 “norocosi” alesi in ziua in care The Telegraph a realizat reportajul au fost responzabili si au facut fapte bune cu banii primiti.
 

Sursa: The Telegraph


VIDEO PROTVPLUS.RO